+31 (0) 6 29 051 455 info@fuego-elements.nl

Sparkular (fontein machine)

De nieuwste revolutie op special effects gebied is de sparkular. Dit systeem maakt door middel van een scheikundige reactie van metaalpoeder (spark fx poeder) een vuurwerkfontein simulatie. Ondanks dat het effect er uit ziet alsof het brandbaar is, is dit niet het geval. Het effect geeft geen hitte- en of rookontwikkeling af waardoor de machine vrijwel overal inzetbaar is.

Een van de voordelen van deze machine is dat we niet meer beperkt zijn tot het eenmalig afvuren van een vuurwerkfontein wat maar enkele seconden duurt. Met de spark fx vulling in de machine kan tot wel 12 minuten het effect afgevuurd worden. Ideaal dus voor bijvoorbeeld gebruik in shows, dance spektakels of TV opnames.

sparkular

Vuurwerkfontein zonder risico’s en vergunning!

Sparkular bruiloft

Doordat de machine geen gebruik maakt van brandbare middelen is deze vergunning vrij in te zetten op zowel binnen als buiten locaties.
De hoogte van de Sparkular machine is instelbaar tussen 0,5 en 6 meter en is gemakkelijk te programmeren en te bedienen in een show met DMX.

Naast de normale Sparkular machines beschikken wij ook over de Sparkular Fall om een vuurwerkfontein gordijn (fontein effect ondersteboven) creëren en de Sparklular triple waarmee wij in staat zijn om de vuurwerkfontein effecten uit drie verschillende outputs te laten spuwen. De outputs zijn los aan te sturen waardoor we eindeloze combinaties kunnen maken in een show.

Sparkular voordelen op een rij!

De voordelen van de Sparkular FX machine ten opzichte van vuurwerk:

  • Niet gevaarlijk, geen brandgevaar.
  • Weinig tot geen rookontwikkeling.
  • Geen geur verspreiding.
  • Sparkular kan tot 90 seconden aaneengesloten gebruikt worden.
    En tot wel 12 minuten te gebruiken op 1 (spark fx) vulling. Waar een echte vuurwerkfontein max. 30 sec duurt.
  • Eenvoudig in hoogte instelbaar en via DMX te besturen.
  • Geen vergunning nodig!

Op locaties waar vuurwerk geen optie is, kunnen de Sparkular effectmachines een prachtig alternatief zijn. Fuego Elements adviseert u graag over de mogelijkheden.

Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte…